Home

Strategische programma's, kritische dossiers en projecten

Programma 1 - Samenleving

Strategische programma's

Behalen we onze doelen?

Inhoud

Financiën

Planning

Risico's

Veiligheid

Toelichting

Programma 2 - Leefomgeving

Strategische programma's

Behalen we onze doelen?

Inhoud

Financiën

Planning

Risico's

Energietransitie

Toelichting

De dagelijkse realiteit laat zien dat het beoogde tempo in de activiteiten vertraagt door o.a. wisseling in bezetting (vertrekkende/ uitvallende medewerkers), krapte op de arbeidsmarkt, vertraging in samenwerkingen (inwoners bepalen het tempo), het anticiperen op actuele ontwikkelingen als netcongestie en vertraagde wet- en regelgeving. Beschikbare capaciteit is een groot aandachtspunt bij zowel gemeente Apeldoorn als de samenwerkingspartners.

De realisatie van een 32% reductie in energieverbruik in 2030 t.o.v 2014 loopt achter door groei van het aantal inwoners, woningen, bedrijven en voertuigen. Ook de opwek van duurzame energie vertraagt door het ontbreken van windturbines en de achterblijvende groei van de oppervlakte aan zonnevelden.

Het nemen van het Definitief InvesteringsBesluit (DIB) voor Warmtenet Kerschoten wordt in maart 2025 voorzien door latere openstelling van benodigde ISDE++-subsidies en vanwege netcongestie ontstane onzekerheid over het tijdig krijgen van een elektra-aansluiting voor de te bouwen warmtecentrale.

Kanaalzone

Toelichting

De gebiedsontwikkeling Kanaalzone verloopt conform verwachting. De voorziene bouwhoogte(s) van appartementencomplexen in het gebied vormt in relatie tot participatie en zienswijzen een risico.

Programma Binnenstad

Toelichting

Programma Veluwe

Toelichting

Voor alle opgaven binnen programma Veluwe is een stevige basis gelegd. Wel staat de planning op een aantal onderdelen onder druk omdat het lastig blijft om de bemensing van de verschillende projecten zowel in de eigen organisatie als bij samenwerkingspartners goed op orde te krijgen en te houden.

Spoorzone

Toelichting

De planologische procedures worden per individueel project doorlopen. De reden hiervoor is dat laagbouw vermoedelijk minder zienswijzen zal (gaan) opleveren dan hoogbouw. Dit vergroot de voortgang en de kans op realisatie. Hiermee ligt een relatie tot de Woningbouwimpuls (WBI).  

Ten aanzien van milieueffecten is samenhang onderzocht. Voor het gebied Spoorzone Oost geldt samenhang in milieueffecten en hierdoor is een gezamenlijke MER noodzakelijk. Voor het gebied Spoorzone West is geen samenhang geconstateerd en voor dit gebied geldt de mogelijkheid voor individuele MER-beoordelingen.

Voor het realiseren van een mobiliteits-hub wordt de parkeervoorziening (P+R gelegen aan de Laan van de Mensenrechten) verbeterd zodat deze als mobiliteit hub kan worden ingezet voor 70% van de parkeeropgave voor Veldhuis. Daarnaast loopt een onderzoek naar een passage (voetgangersbrug) over het spoor naar deze P+R parkeervoorziening.

Deze pagina is gebouwd op 09/05/2024 11:38:49 met de export van 09/05/2024 11:19:05